1-) 2009 yılında yapılan bu çalışmada kritik hastalarda ve yaşlılarda kas kütlesinin korunumu hususunda EMA Cihazı kullanılmış ve kas kütlesini koruduğu tespit edilmiştir. Ek olarak miyopatili kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve kronik kalp yetmezliği (KKY) hastalarında EMA cihazı kullanımının, aktif egzersiz yerine daha bir alternatif olarak görüldüğü saptanmıştır.
2-) 2016 yılında 19 denek insan üzerinde yapılan bu çalışmada 4 hafta boyunca EMA antrenmanı yapan denekler ile normal denekler karşılaştırılmıştır. Yapılan araştırmanın sonucunda EMA antrenmanlarının insanlarda diz ekstansör kas kuvvetinin göreceli değişimi, hücrelerde oksijen alımı yüzdesinde artış, kas gücünde iyi oluş, kalp-solunum kondisyonunda önemli artışlara imkan verdiği not edilmiştir. Bu araştırma sonucunda aşırı obezite, ortopedik sorunlar, kardiyovasküler hastalıklar ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklar nedeniyle yeterli gönüllü egzersizi yapmakta zorluk çekebilecek hastalarda EMA cihazı kullanımının tedaviye yardımcı olabileceğini tespit edilmiştir.
3-) 2020 yılında yürütülen bu çalışmada EMA cihazı ile antrenmanyapmanın, sinir yaralanmasından sonra fonksiyonel iyileşmeyihızlandırdığı tespit edilmiştir.
4-) 2011 yılında yürütülen bu çalışmaya 18 erkek ve 22 kadın denek katılmıştır. Çalışmanın amacı yetişkin sağlıklı bireylerde EMA cihazı kullanımının enerji tüketimi (oksijen ve kalori) üzerindeki etkisini araştırmaktır. Araştırmanın sonucunda kilo verme, kilo kontrolü ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde EMA antrenmanlarının ek bir müdahale olarak kullanılması durumunda etkili olduğu görülmüştür.
5-) Bu çalışma haftada iki kez geleneksel olarak uygulanan kuvvet antrenmanlarının, haftada bir kez yapılan EMA antrenmanları ile aynı etkiye sahip olduğunu gösterilmiştir. Ayrıca EMA antrenmanlarının sırt, bel ve eklem ağrılarında olumlu bir etki yarattığı tespit edilmiştir.
6-) 2020 yılında yürütülen bu çalışmada Kritik hastalarda EMA cihazı kullanımının üst ve alt ekstremite kas atrofisini önlediği, proteolizi zayıflattığı ve hastanede kalış süresini kısalttığı tespit edilmiştir.